fbpx

PATRICIA VALENTINA

Blog - Patricia Valentina

Bine ai venit pe blog!

April 12, 2022
Patricia Valentina

Trebuie sa recunosc : mi-a luat ceva timp pana sa am curajul sa încep sa scriu un blog.

Pentru mine, omul care și-a petrecut ultimii 14 ani în teritoriul cunoscut al muncii mele de zi cu zi, asta a fost, fără doar și poate, o călătorie în cel mai nefamiliar teritoriu în care am fost pana acum ; să-mi adun cunostiintele acumulate în ani de studiu, experienta de psiholog și psihoterapeut , si sa le astern aici, într-un singur loc, in mod public – a fost ( si este) o adevărată provocare!

Spațiul acesta virtual e pentru tine, cititorul , cu speranta ca te va ajuta să înțelegi mai bine acest fabulos concept al minții umane , cum funcționează ea, cum o poți schimba , slefui , pentru a putea să-ți atingi misiunea ta personală – indiferent dacă ea se numește fericire, succes, implinire, sau doar o sete teribilă de a afla lucruri noi despre tine. 

Toate resursele pe care eu le-am acumulat în timp, acum ti le impartasesc tie – si trebuie sa recunosc ca n-as fi ajuns la ele fără suportul pe care l-am avut în jurul meu : familia mea, colegii mei , mentorii mei și micuța ( dar minunata) mea echipa. 

Dar cel mai important, n-aș fi ajuns la ele fara experienta intalnirii a sute de oameni, în toți anii mei de practica ca si psihoterapeut. Uneori ei s-au numit pacienti, alteori clienti, in unele dati studenti ; in cercetarile mele, au primit numere , pentru a le proteja identitatea. 

Dar pentru mine, intotdeauna, ei au fost acei minunati oameni care au împărtășit cu mine timpul lor, povestile lor, visurile lor, dificultatile lor, dar si sperantele lor. 

Le sunt recunoscatoare pentru toate lucrurile pe care le-am invatat de la ei si pentru înțelepciunea pe care au impartasit-o cu mine. 

Nu diplomele m-au facut psihoterapeut – ci munca reala, cu oameni si povesti de viata.

Misiunea mea? Sa te ajut sa ajungi la informațiile , resursele, suportul si ajutorul de care ai cel mai mult nevoie.

Acum, știu și cum sa fac asta.

Bine ai venit pe blogul meu !